flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся день відкритих дверей у суді

13 грудня 2023, 14:37

З метою побудови правового діалогу між судовою владою  та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 13 грудня 2023 року у Літинському районному суді Вінницької області проведено черговий День відкритих дверей.

З роботою суду ознайомились учні 8-го та 9-го класів СЗШ с. Селище.

Зустрів гостей керівник апарату Літинського районного суду Вінницької області Богдан Садковський.

В ході заходу учням проведена оглядова екскурсія приміщенням суду, оглянуті зали судових засідань та кімната для конвою.

Керівник апарату суду Богдан Садковський ознайомив учнів з новаціями, запровадженими в судовій системі: про смс-повістки, проведення судового засідання в режимі відеоконференції та електронний суд. Учасники заходу взяли участь у справжньому судовому засіданні.

У залі судового засідання голова суду Желіховський Віктор Миколайович та прокурор Матвієнко Максим Леонідович  розповіли про розміщення сторін судового процесу,  як поводити себе під час слухання справи,  під час перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, а також повідомив учням вік адміністративної та кримінальної відповідальності та відповідальність за боулінг, хуліганство. Наголосили на дотриманні ПДР, та відповідальності за прогули занять у навчальних закладах. Учні охоче ставили запитання на які суддя відповідав.

У фінальній частині, за підсумками Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

 

За повідомленням прес служби суду