flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся день відкритих дверей у суді

28 лютого 2024, 09:58

З метою побудови правового діалогу між судовою владою  та суспільством задля покращення доступу до правосуддя, 27 лютого 2024 року у Літинському районному суді Вінницької області проведено черговий День відкритих дверей.

З роботою суду ознайомились учні  9-го класу ОЗЗСО Літинського ліцею №2.

Зустрів гостей керівник апарату Літинського районного суду Вінницької області Богдан Садковський.

Учням проведена оглядова екскурсія приміщенням суду, оглянуті зали судових засідань та кімната для конвою.

Під час заходу учні мали можливість ознайомитися з новаціями, запровадженими в судовій системі: про смс-повістки, проведення судового засідання в режимі відеоконференції та електронний суд. Учасники заходу взяли участь у справжньому судовому засіданні.

У залі судового засідання голова суду Желіховський Віктор Миколайович розповіли про розміщення сторін судового процесу,  як поводити себе під час слухання справи,  під час перебування в суді, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді, а також повідомив учням вік адміністративної та кримінальної відповідальності та відповідальність за боулінг, хуліганство. Наголосили на дотриманні ПДР, та відповідальності за прогули занять у навчальних закладах. Учні охоче ставили запитання на які суддя відповідав.

У фінальній частині, за підсумками Дня відкритих дверей, діти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду за проведений захід.

 

За повідомленням прес служби суду